Vi föder upp köttdjur av rasen Simmental på Erkers Lantgård.
Simmental är lugna djur med ett fint temperament, de tar även hand om sina kalvar på bästa sätt.
Våra djur går ute på naturbete från maj till oktober.
De flesta beteshagarna ligger runt gården & består av en hel del örter vilket berikar köttet.
När betet är slut & kylan kommer vill de flytta in i lösdriften.
Inne äter de endast vallfoder vilket gör att de växer långsamt. Allt foder produceras på gården.
Detta ger ett mycket smakrikt, marmorerat & mört kött.
Att våra djur går ute & i våra beteshagar halva året ger inte bara djur som mår bra & kött av hög kvalitet.
Det ger oss också en biologisk mångfald, som är, kan man säga grunden till allt levande.
Simmental är lugna djur med ett fint temperament, de tar även hand om sina kalvar på bästa sätt.
Våra djur går ute på naturbete från maj till oktober.
De flesta beteshagarna ligger runt gården & består av en hel del örter vilket berikar köttet.
När betet är slut & kylan kommer vill de flytta in i lösdriften.
Inne äter de endast vallfoder vilket gör att de växer långsamt. Allt foder produceras på gården.
Detta ger ett mycket smakrikt, marmorerat & mört kött.
Att våra djur går ute & i våra beteshagar halva året ger inte bara djur som mår bra & kött av hög kvalitet.
Det ger oss också en biologisk mångfald, som är, kan man säga grunden till allt levande.
Vi säljer köttet direkt till dig som konsument.
Beställ en låda & hämta den hos oss på gården. När du hämtar lådan betalar du antingen med swish eller kort. Vi har utlämning flera gånger om året och vi informerar på hemsidan när det är dags nästa gång. Den bokade köttlådan hämtas sedan på bestämt datum, utlämningen sker i huvudsak fredag eller lördag. |
Vi erbjuder några olika typer av köttlådor så det finns något för alla.
Köttet är färskt, finstyckat (inga ben) & allt är uppmärkt med innehåll. Köttet är slaktat och styckat på Ickholmens Slakteri Rättvik, vilket är det närmsta slakteriet från vår gård, Allt vårt kött är också vakuumpackat, vilket gör att du kan fortsätta möra köttet själv hemma. Du beställer din låda nedan. Du kommer alltid få ett bekräftelsemail på att din låda är bokad just till dig. Bokningen är självklart bindande! |
Tillfälle att boka:
25 okt 2024
Fullbokat!
29 nov 2024
Fullbokat!
29 nov 2024
VILKEN KÖTTLÅDA PASSAR DIG?
Vi har tre olika lådor att välja på.
Gårdens familjelåda. Gårdens lyxlåda. Gårdens nötfärslåda.
Läs mer om varje låda nedan.
Gårdens familjelåda. Gårdens lyxlåda. Gårdens nötfärslåda.
Läs mer om varje låda nedan.
GÅRDENS FAMILJELÅDA195 kr/kg
Lådan väger ca 28-35 kg, men kan ibland väga mer eller mindre beroende på djurens vikt. Här får du med alla delar plus köttfärs. Ca 40-45% av lådan består av findelar & 55-60% köttfärs. Färsen levereras mald i 5 alt 10 kg påsar för ompackning. Lådan innehåller följande styckningsdetaljer:
GÅRDENS NÖTFÄRSLÅDA135 kr/kg
Beställ vår fina köttfärs med högrev & ytterlår. Du väljer mellan ca 5, 10, 15 eller 20 kg. Färsen är nymald & förpackad i ca 5 alt 10 kg vaakumpåsar som du sedan packar om i valfri mängd. |
|
GÅRDENS LYXLÅDA295 kr/kg
Det bästa av det bästa för riktigt fina gourmetmiddagar. En lite mindre låda där alla de delar som räknas som de finaste finns med att servera. Lådan väger ca 8-13 kg beroende på djurens vikt. Lådan innehåller följande styckningsdetaljer:
|
VAD ÄR BRA ATT TÄNKA PÅ NÄR JAG KOMMER HEM MED MIN KÖTTLÅDA?
Köttet bör tas om hand omgående.
Antingen packar du med vakuummaskin & har de tillbehören redo när du kommer hem eller har du laddat upp fryspåsar, påsförslutare, etiketter & permanent penna att skriva på påsen vad innehållet är.
En ren skärbräda & en skarp kniv.
Dela upp köttet som det passar dig, tex frys in hela stekar, skär grytbitar eller grillskivor innan du fryser in,
Köttfärsen packas med fördel platt i påsen som ska frysas. Då tinar den snabbt när den tas upp.
Antingen packar du med vakuummaskin & har de tillbehören redo när du kommer hem eller har du laddat upp fryspåsar, påsförslutare, etiketter & permanent penna att skriva på påsen vad innehållet är.
En ren skärbräda & en skarp kniv.
Dela upp köttet som det passar dig, tex frys in hela stekar, skär grytbitar eller grillskivor innan du fryser in,
Köttfärsen packas med fördel platt i påsen som ska frysas. Då tinar den snabbt när den tas upp.
TILLAGA PÅ RÄTT SÄTT
Att använda rätt del kött till rätt tillagningssätt är det viktigaste när det gäller att avnjuta kött på bästa sätt.
Här nedan har vi gett några förslag på vad de olika delarna kan användas till, men kikar du runt på
nätet finns det massor av recept, tips & råd.
Här nedan har vi gett några förslag på vad de olika delarna kan användas till, men kikar du runt på
nätet finns det massor av recept, tips & råd.
Oxfilé
Den möraste biten. Är god att både steka, grilla & baka i ugn.
Biff
Mycket fin mör del att steka eller grilla. Ska ej tillagas för hårt utan ska helst avnjutas lite lagom röd
Rostbiff
Mycket fin, smakrik & mör detalj att skiva upp efter tillagning i ugn, gärna på lägre temperaturer.
Passar även mycket bra att grilla i skivor.
Ryggbiff
En mycket fin mör del att steka och äta lite lagom röd.
Entrecôte
Underbart god med mycket insprängt fett som ger all dess smak.
En smakrik bit som är utmärkt att grilla & steka i skivor eller ugnsbaka större bitar.
Fransyska
Fransyska passar bra till grytor & gärna långkok i ugnen som tex porterstek.
Men är även god att göra som tjälknöl.
Innanlår
En bit som passar bra att skiva tunt till lövbiff & steka.
Även mycket god till grytor som tex biff stroganoff,
Ytterlår
Passar bra till sjömansbiff eller en tjälknöl.
Högrev
Grytor som kalops där högreven bara smälter i munnen. .
Nötbog
Ett magert kött som passar väldigt bra till en stek i ugnen som får bakas under några timmar.
Köttfärs
Rulla klassiska köttbullar, gör mustiga köttfärsåser, hamburgare till sommarens grill, köttfärlimpor osv.
Den möraste biten. Är god att både steka, grilla & baka i ugn.
Biff
Mycket fin mör del att steka eller grilla. Ska ej tillagas för hårt utan ska helst avnjutas lite lagom röd
Rostbiff
Mycket fin, smakrik & mör detalj att skiva upp efter tillagning i ugn, gärna på lägre temperaturer.
Passar även mycket bra att grilla i skivor.
Ryggbiff
En mycket fin mör del att steka och äta lite lagom röd.
Entrecôte
Underbart god med mycket insprängt fett som ger all dess smak.
En smakrik bit som är utmärkt att grilla & steka i skivor eller ugnsbaka större bitar.
Fransyska
Fransyska passar bra till grytor & gärna långkok i ugnen som tex porterstek.
Men är även god att göra som tjälknöl.
Innanlår
En bit som passar bra att skiva tunt till lövbiff & steka.
Även mycket god till grytor som tex biff stroganoff,
Ytterlår
Passar bra till sjömansbiff eller en tjälknöl.
Högrev
Grytor som kalops där högreven bara smälter i munnen. .
Nötbog
Ett magert kött som passar väldigt bra till en stek i ugnen som får bakas under några timmar.
Köttfärs
Rulla klassiska köttbullar, gör mustiga köttfärsåser, hamburgare till sommarens grill, köttfärlimpor osv.