Vi säljer köttet direkt till dig som konsument.
Beställ en låda & hämta den hos oss på gården. När du hämtar lådan betalar du antingen med swish, kontant (jämna pengar) eller kort. Vi har utlämning flera gånger om året och vi informerar på hemsidan när det är dags nästa gång. Den bokade köttlådan hämtas sedan på bestämt datum, utlämningen sker i huvudsak fredag eller lördag. |
Vi erbjuder några olika typer av köttlådor så det finns något för alla.
Köttet är färskt, finstyckat (inga ben) & allt är uppmärkt med innehåll. Köttet är slaktat och styckat på Ickholmens Slakteri Rättvik, vilket är det närmsta slakteriet från vår gård, Nästa utlämning : höst 2020, månad och datum kommer |
VILKEN KÖTTLÅDA PASSAR DIG?
Vi har tre olika lådor att välja på.
Gårdens familjelåda. Gårdens lyxlåda. Gårdens nötfärslåda.
Gårdens familjelåda. Gårdens lyxlåda. Gårdens nötfärslåda.
GÅRDENS FAMILJELÅDA159 kr/kg
Lådan väger ca 30 kg, men kan ibland väga mer eller mindre beroende på djurens vikt. Här får du med alla delar plus köttfärs. Ca 45% av lådan består av findelar & 55% köttfärs. Färsen levereras mald i 5 alt 10 kg påsar för ompackning. Lådan innehåller följande styckningsdetaljer:
GÅRDENS NÖTFÄRSLÅDA119 kr/kg
Om du vill ha vår fina nötfärs så beställer du den här. Du väljer mellan 5, 10, 15 eller 20 kg. Färsen är nymald & förpackad i 5 alt 10 kg vaakumpåsar som du sedan packar om i valfri mängd. |
|
GÅRDENS LYXLÅDA259 kr/kg
Det bästa av det bästa för riktigt fina gourmetmiddagar. En lite mindre låda där alla de delar som räknas som de finaste finns med att servera. Lådan innehåller följande styckningsdetaljer:
|
Att använda rätt del kött till rätt tillagningssätt sätter verkligen extra krydda på maten när det gäller att tillaga kött.
Det är inte kul att få ett segt kött upplagt på sin tallrik, bara för att just den köttbiten skulle tillagas på ett annat sätt.
Här ovan har vi gett några förslag på vad de olika delarna kan användas till, men kikar du runt på
nätet finns det massor av recept, tips & råd.
Det är inte kul att få ett segt kött upplagt på sin tallrik, bara för att just den köttbiten skulle tillagas på ett annat sätt.
Här ovan har vi gett några förslag på vad de olika delarna kan användas till, men kikar du runt på
nätet finns det massor av recept, tips & råd.
VAD ÄR BRA ATT TÄNKA PÅ NÄR JAG KOMMER HEM MED MIN KÖTTLÅDA?
Köttet bör tas om hand omgående.
Antingen packar du med vakuummaskin & har de tillbehören redo när du kommer hem eller har du laddat upp fryspåsar, påsförslutare, etiketter & permanent penna att skriva på påsen vad innehållet är.
En ren skärbräda & en skarp kniv.
Dela upp köttet som det passar dig, tex frys in hela stekar, skär grytbitar eller grillskivor innan du fryser in,
Köttfärsen packas med fördel platt i påsen som ska frysas. Då tinar den snabbt när den tas upp.
Antingen packar du med vakuummaskin & har de tillbehören redo när du kommer hem eller har du laddat upp fryspåsar, påsförslutare, etiketter & permanent penna att skriva på påsen vad innehållet är.
En ren skärbräda & en skarp kniv.
Dela upp köttet som det passar dig, tex frys in hela stekar, skär grytbitar eller grillskivor innan du fryser in,
Köttfärsen packas med fördel platt i påsen som ska frysas. Då tinar den snabbt när den tas upp.